Slimme metercode

Waar vind ik het nummer van mijn slimme meter?

Het meternummer is een unieke code die op de slimme elektriciteitsmeter staat. Dit nummer bestaat uit letters en cijfers. U vindt het nummer boven of onder de streepjescode op de meter, meestal  vooraf gegaan door de letter E. Deze letter staat voor elektriciteitsmeter. Heeft u ook een slimme gasmeter, dan herkent u deze aan de letter G (deze moet u dus niet hebben).

De code is maximaal 20 tekens langs, maar kan korter zijn. Voor aanmelding hebt u enkel de laatste 6 cijfers van het nummer nodig. Spaties, streepjes en speciale karakters kunt u negeren. Begint uw meternummer met een K? Vul dan de laatste 2 cijfers van het meternummer niet in.

Twijfelt u of u het juiste nummer hebt ingevuld? Bij aanmelding doet Installatiemonitor een check. Mocht u het onjuiste nummer hebben ingevoerd, dan ontvangt u van ons een e-mail met de vraag het nummer nogmaals door te geven. Daarbij ontvangt u meteen de laatste 2 cijfers van uw meternummer. Zodat u een extra handvat heeft bij het zoeken naar het nummer.

 

Voorbeelden van slimme metercodes